Kompetens+ är ett projekt som syftar till att bevara kunskapen i Västra Götaland. På grund av pandemin har flertalet personer drabbats av uppsägningar och med projektet ska kompetenta personer förmås stanna kvar genom att engageras som frivilliga resurser i verksamheter som vill utvecklas och behöver förstärkning. På så vis är förhoppningen att en kompetensutveckling ska kunna ske som gynnar både uppsagda kompetenspersoner och innovativa företag.

Innovation och kompetensutveckling

Deltagandet i Kompetens+ är frivilligt, kan variera mellan några timmar upp till fyra månader och ska vara till gagn för båda parter. Projektet uppmuntrar dem som vill stödja ett företag i en annan bransch då rotation av kompetens är nyttigt för alla inblandade parter och skapar innovation. Ett diversifierat näringsliv med branschöverskridande samarbeten ökar både näringslivets och samhällets motståndskraft vid framtida kriser.

Starta eget företag

Projektet syftar även till att uppmuntra personer att starta eget företag. Om du går i tankar att starta eget är det bara att höra av sig på mail – kontaktuppgifterna finner du nedan – så guidar vi dig vidare till rätt rådgivare. Du får svar inom 24 timmar och kan få rådgivning på flertalet olika språk, vilka du också hittar i kontaktkortet nedan.

Ett samverkansprojekt

Kompetens+ är en del av Göteborgsregionens Kompetensnav och finansieras av Europeiska regionala utvecklingsfonden (Eruf) och Västra Götalandsregionen. Projektet pågår till och med 2022, och ägs och leds av Business Region Göteborg tillsammans med sju regionala partners i samverkan med TRR.

Kontakta oss gärna

Om du behöver kompetensförstärkning och tillhör dem som projektet omfattar – ett SME-, startup-företag eller en innovationsmiljö – kontakta Business Region Göteborg på e-postadressen nedan.

Har du blivit varslad eller uppsagd och är intresserad av att bistå något företag enligt ovan – kontakta din rådgivare på TRR.

Business Region Göteborg
E-post: kompetensplus@businessregion.se

TRR
www.trr.se

Info/registration

Kompetens+

Bevarar kunskap och utveckling i Västra Götaland genom att matcha uppsagda kompetenspersoner med innovativa företag som behöver förstärkning, främjande både branschöverskridande innovation och motståndskraft. Projektet fungerar även som en inkubator, erbjuder vägledning och rådgivning till dem som överväger att starta eget företag.

Anmälan Du är varmt välkommen att anmäla dig till Charlotte Hermansson Svensson på charlotte.svensson@iuc-sjuharad.se
*Glöm inte att läsa våra villkor. Bokningar kan länka externt till någon av våra partners.
Charlotte Hermansson Svensson Företagsutvecklare
Ansvarig kontaktperson

Hej! Prata gärna med mig om du är nyfiken på Kompetens+.