Ekonomi blir så mycket roligare när vi kan sätta den i ett sammanhang vi känner igen oss i. Att ekonomi är enkelt och kul är ett tema för den här utbildningsdagen. Med utbildningen vill vi tydliggöra hur företagets verksamhet hänger ihop med resultaträkningen, balansräkningen och de nyckeltal som företag ofta använder sig av. Frågor kring prissättning är kommer också tas upp.

Vi vill med dagen förmedla en ökad kunskap kring affärsekonomi till samtliga i företaget som inte jobbar med ekonomi, men som kan påverka företagets ekonomi. D.v.s. i stort sett alla.
Utbildningen kommer att öka den ekonomiska kunskapen och ge en inblick i de möjligheter som finns för att påverka företagets resultat och olika nyckeltal.

Vem passar utbildningen?

Utbildningen passar dig som har arbetsuppgifter som i första hand inte handlar om ekonomi men finns i en funktion där du får höra om olika ekonomiska begrepp, som du väl känner igen, men inte helt kan sätta i sitt rätta sammanhang. Alla företags resultat redovisas på liknande sätt och ofta är det väldigt många på företaget som påverkar hur det ser ut.
Ofta är många på företaget på något sätt involverade i prissättningen därför vi tar upp några viktiga frågeställningar kring prissättning.
I stort sett alla på ett företag kan påverka siffrorna som sätts samman av en ekonomifunktion eller ekonomiavdelning. Utbildningen är till för alla er som vill påverka och förstå mer kring ekonomin.

Affärsekonomi – Innehåll

– Företagets Ekonomi samt några begrepp
– Resultaträkningen
– Balansräkningen
– Viktiga nyckeltal
– Täckningsbidrag, täckningsgrad, påslag, marginal
– Prissättning och effekten av prisjusteringar
– Vad kan vi påverka -> Aktiviteter för att påverka företagets ekonomi

Om Johan Skattner
Johan har en gedigen bakgrund som utbildare. Sedan flera år har han ett samarbete med IHM Business School i Göteborg där han är en uppskattad lärare och handledare.
Att utbilda icke-ekonomer i ekonomi är något som ligger Johan varmt om hjärtat. Pedagogiken är att förenkla, involvera och engagera. Affärsekonomi är enkelt, kul och användbart! Johan jobbar som managementkonsult inom utbildning och rådgivning med fokus på B2B. Han har styrelseuppdrag både i Sverige och internationellt.

Info/registration

Grunderna i Affärsekonomi för ”icke-ekonomer”

Vår utbildning är perfekt för dig utan ekonomibakgrund som vill lära dig sätta siffrorna i rätt sammanhang och hantera prissättningsfrågor.

Plats
Textile Fashion Center, Borås - I lokalen Växa. Visa på karta
När?
24 apr 08:3016:00
Kostnad Pris: 5 900 SEK Medlem i Nätverkstan: 5 400 SEK
Anmälan Du är varmt välkommen att anmäla dig till Anna Sevo på anna.sevo@iuc-sjuharad.se
Villkor För information gällande avbokning, bekräftelse, kallelse m.m.. Läs gärna våra allmänna villkor här.
Anmäl dig!
*Glöm inte att läsa våra villkor. Bokningar kan länka externt till någon av våra partners.
Anna Sevo Företagsutvecklare
Ansvarig kontaktperson

Hej! Prata gärna med mig om du är nyfiken på Grunderna i Affärsekonomi.