I varje välfungerande team finns en stark teamledare. En person som lyssnar, peppar och får de medverkande att inspireras, utvecklas och sträva mot samma mål. Vår teamledarutbildning stärker dig i din roll som teamledare och ger dig rätt verktyg för att utveckla ditt team på bästa sätt. Du får även värdefulla kunskaper inom kommunikation, presentationsteknik och konflikthantering.

Framtiden för Teamledning

I en ständigt föränderlig värld behöver företag en ny typ av ledarskap. En som kan anpassa sig, växa och utvecklas med tiden. Det är här den moderna teamledaren kommer in.

Nya Utmaningar, Nya Möjligheter

Digitaliseringen, globaliseringen och den ständigt ökande teknologiska utvecklingen har alla bidragit till att ändra spelreglerna. Team arbetar nu mer fjärrstyrt än någonsin, och kulturella skillnader blir en daglig realitet. För att lyckas i denna nya miljö krävs inte bara traditionell ledarskapsförmåga, utan också en djup förståelse för dessa förändrade dynamiker.

Teamledarens Nya Roll

Gårdagens teamledare var kanske expert på att leda personer i samma rum. Dagens teamledare måste vara lika skicklig på att leda på distans, bygga broar mellan olika kulturer och använda teknologi för att hålla sitt team sammanlänkat och engagerat. De måste också vara förberedda på att snabbt skifta strategi, anpassa sig till nya situationer och ständigt lära sig nya verktyg och metoder.

Kreativitet och Innovation

Det gamla talesättet ”det har alltid gjorts på det här sättet” håller inte längre. För att verkligen blomstra, måste dagens teamledare uppmuntra kreativitet och nytänkande inom sitt team. De måste vara beredda att ta risker, pröva nya metoder och alltid söka efter förbättring.

Det här ingår i vår teamledarutbildning:

Ledarskap
– Transformativt ledarskap
– Förväntningar på mig som Teamledare

Grupputveckling
– Susan Wheelan IMGD – grupputveckling
– Hur kan vi konkret arbeta med våra arbetsgrupper
– Introduktion av nyanställda

Kommunikation
– Instruktion
– Coachande ledarskap
– Feedback

Presentationsteknik
– Deltagarna har med sig en förberedd presentation på 5 – 7 min
– Oförberedda presentationer

Konflikthantering
– Vad är en konflikt?
– Hur kan vi gå ifrån destruktiva- till konstruktiva konflikter
– Thomas Kihlmans konflikttes

MÅLGRUPP
Utbildningen vänder sig till dig som är ledare för en arbetsgrupp utan att ha personal- eller budgetansvar. Du arbetar kanske som teamledare idag, jobbar som arbetsledare eller gruppledare och vill stärkas i din roll som ledare. Du kanske vill öka din förmåga att lyssna, engagera och driva teamet framåt. Oavsett var du står i din teamledarkarriär så ger vår utbildningen i ledarskap med fokus på teamet dig de verktyg du behöver för att kunna hantera, motivera och engagera just ett team på bästa sätt.

INNEHÅLL
Syftet med rollen som ledare är att kunna stärka ett team genom ökad effektivitet och bättre samarbete. Utbildningen ger dig alla de kunskaper som behövs för att du ska kunna hantera såväl arbetsprocesser och gruppdynamiker som problemlösning och konflikthantering i ditt team.

Under fem halvdagar varvas teori med konkreta övningar. För att du enkelt ska kunna applicera dina erfarenheter och kunskaper på verkliga situationer så kopplas utbildningens innehåll till din och övriga deltagares verklighet.

Om det går kommer vi på ett av utbildningstillfällena besöka en av deltagarnas företag, för att deltagaren ska få möjlighet att presentera sitt företag och vi få insyn i och inspiration från andra verksamheter.

Inger Wallenius

Inger är beteendevetare och psykosyntes coach och har sitt fokus på konflikthantering i företag och organisationer.

Hon gör även arbetsmiljöutredningar och utredningar kring kränkande särbehandling. Hon har en bakgrund som systemvetare och har under 20-års tid arbetat i IT-branschen, varav 12 år som chef och ledare. Sin breda kompetens och livserfarenhet använder hon i sitt arbete för att utveckla företag och människor.

Magnus Wallenius

Magnus arbetar med konflikthantering och med människor i kris. Han är jurist och beteendevetare med erfarenhet från domstol, advokatbyrå, chefskap och som medlare vid brott samt från samtalsmottagning där han möter människor i kris.

Magnus har lång erfarenhet att arbeta med konflikter såväl operativt, konsultativt som genom utbildning.

VANLIGA FRÅGOR

Vad ska en teamledare göra?

En teamledare är, precis som det låter den som är ansvarig för att leda, vägleda och stödja sitt team. Detta innefattar uppgiftsdelegering, uppföljning, kommunikation med överordnade och säkerställa teamets produktivitet och välbefinnande.

Är en Teamledare chef?

Inte nödvändigtvis chef. Medan en teamledare har ansvar för sitt team, kan titeln ”chef” indikera ett högre hierarkiskt ansvar eller bredare befogenheter. Titlarnas betydelse kan variera beroende på organisationen.

Vad är skillnaden mellan teamledare och arbetsledare?

Arbetsledarens roll är oftast mer fokuserad på arbetsprocesser, logistik och operationell styrning, medan en teamledare ofta har ett bredare ansvar för teamets dynamik, kommunikation och målsättning.

Hur lång är teamledarutbildningen?

Utbildningen är fem halvdagar där teori varvas med konkreta övningar.

Info/registration

Teamledarutbildning

Stärk ditt ledarskap och utveckla ditt team med vår teamledarutbildning. Lär dig viktiga verktyg inom kommunikation, konflikthantering och effektivt ledarskap för att inspirera och motivera dina teammedlemmar.

När?

Onsdagen den 17 april
Onsdagen den 24 april
Onsdagen den 2 maj
Onsdagen den 8 maj
Onsdagen den 15 maj

Alla dagar mellan klockan 09:00 – 12:00

Omfattning
15 timmar / 5 halvdagar

Plats
Textile Fashion Center, Borås - I lokalen Växa. Visa på karta
Kostnad Pris: 14 900 SEK Medlem i Nätverkstan: 12 900 SEK Fika och lunch ingår.
Anmälan Du är varmt välkommen att anmäla dig till Anna Sevo på anna.sevo@iuc-sjuharad.se
Villkor För information gällande avbokning, bekräftelse, kallelse m.m. Läs gärna våra allmänna villkor här.
Anmäl dig!
*Glöm inte att läsa våra villkor. Bokningar kan länka externt till någon av våra partners.
Anna Sevo Företagsutvecklare
Ansvarig kontaktperson

Hej! Prata gärna med mig om du är nyfiken på Teamledarutbildning – Nyckeln till framgång i ledarskap.