Teamledarutbildning

I varje välfungerande team finns en stark teamledare. En person som lyssnar, peppar och får de medverkande att inspireras, utvecklas och sträva mot samma mål. Vår teamledarutbildning stärker dig i din roll som teamledare och ger dig rätt verktyg för att utveckla ditt team på bästa sätt. Du får även värdefulla kunskaper inom kommunikation, presentationsteknik och konflikthantering.

MÅLGRUPP
Utbildningen vänder sig till dig som är ledare för en arbetsgrupp utan att ha personal- eller budgetansvar. Du arbetar exempelvis som teamledare, arbetsledare eller gruppledare och vill stärkas i din roll som ledare.
Du kanske vill öka din förmåga att lyssna, engagera och driva teamet framåt. Oavsett var du står i din teamledarkarriär så ger utbildningen i ledarskap dig de verktyg du behöver för att kunna hantera, motivera och engagera ett helt team.

INNEHÅLL
Syftet med rollen som ledare är att kunna stärka ett team genom ökad effektivitet och bättre samarbete. Utbildningen ger dig alla de kunskaper som behövs för att du ska kunna hantera såväl arbetsprocesser och gruppdynamiker som problemlösning och konflikthantering i ditt team.

Under fem halvdagar varvas teori med konkreta övningar. För att du enkelt ska kunna applicera dina erfarenheter och kunskaper på verkliga situationer så kopplas utbildningens innehåll till din och övriga deltagares verklighet.

Om det går, med anledning av Covid-19, kommer vi på ett av utbildningstillfällena besöka en av deltagarnas företag, för att deltagaren ska få möjlighet att presentera sitt företag och vi få insyn i och inspiration från andra verksamheter.

Det här ingår i utbildningen:
● Ledarskap
– Transformativt ledarskap
– Förväntningar på mig som Teamledare

● Grupputveckling
– Susan Wheelan IMGD – grupputveckling
– Hur kan vi konkret arbeta med våra arbetsgrupper
– Introduktion av nyanställda

● Kommunikation
– Instruktion
– Coachande ledarskap
– Feedback

● Presentationsteknik
– Deltagarna har med sig en förberedd presentation på 5 – 7 min
– Oförberedda presentationer

● Konflikthantering
– Vad är en konflikt?
– Hur kan vi gå ifrån destruktiva- till konstruktiva konflikter
– Thomas Kihlmans konflikttes

OMFATTNING
15 timmar

Detaljer

När?

Onsdagen den 12 april (IW)
Onsdagen den 19 april (IW)
Onsdagen den 26 april (IW)
Onsdagen den 3 maj (MW)
Onsdagen den 10 maj (MW)

Alla dagar mellan klockan 09:00 – 12:00

 

Anmälan till kurs
Du är varmt välkommen att anmäla dig till kursen via anna.sevo@iuc-sjuharad.se

Bekräftelse
Vi bekräftar din anmälan omgående via mail. Skulle kursen vara fulltecknad kontaktar vi dig och föreslår ett annat kurstillfälle. Vi rekommenderar dig att vara ute i så god tid som möjligt.

Kallelse
Cirka tio dagar före kursstart sänder vi en kallelse med uppgifter om tid och plats m.m.

Kursintyg
Som bevis på att du gått en utbildning hos oss får du alltid ett kursintyg.

Pris
Medlem i Nätverkstan 12900kr
Inte medlem i Nätverkstan 14900kr
Kurspriserna som anges i utbildningsprogrammet avser kurs och kursdokumentation, moms tillkommer. Fika och lunch ingår.

Återbud/ersättare
Om du av någon anledning får förhinder att delta i kursen kontakta snarast anna.sevo@iuc-sjuhrad.se. Om inte annat överenskommits gäller följande avbokningsregler: Vid avbokning
14-8 dagar före kursstart debiteras 50% av kurspriset.
7-1 dagar före kursstart debiteras 100% av kurspriset.
Vid förhinder för anmäld deltagare går det bra att sända ersättare. Meddela IUC Sjuhärad vem som kommer i stället.

Reservation för ändringar
Om en utbildning har för få deltagare förbehåller vi oss rätten att skjuta upp kursstarten eller ställa in kursen. Samma sak gäller vid sjukdomsfall om det inte går att ordna lämplig ersättare för utbildare. Vid inställande av kurs återbetalar vi kursavgiften. Vi svarar inte för övriga kostnader beroende på inställande av kurs. Vi reserverar oss likaså för ändringar beträffande lokal, litteratur och utbildare.

Betalning
Kursavgiften faktureras av oss två veckor före kursstart. Betalningsvillkoren är 20 dagar netto.

Nöjdkundåtagande
Givetvis strävar vi efter att alla deltagare ska vara nöjda med kursens genomförande. Om du, mot förmodan, inte skulle vara nöjd erbjuder vi plats på samma utbildning vid ett senare tillfälle.

Integritetspolicy
Den 25 maj 2018 börjar den nya dataskyddsförordningen, GDPR, att gälla i hela EU. Vi på IUC Sjuhärad har granskat vår personuppgiftshantering för att säkerställa att vi även fortsättningsvis följer de krav som ställs. Din personliga integritet är av högsta prioritet för oss och vi vill att du ska känna dig trygg med hur vi hanterar din personliga information.

IUC Sjuhärads Intergritetspolicy

 

    Kontakta oss

    Vi hjälper dig gärna, skicka ett meddelande till oss så återkommer vi så snabbt vi kan.